Tekmovanje v izdelavi aplikacij za mobilne portale

Zaključek študentskega mobitekmovanja

Kako smo se imeli na Margovem dogodku in komu smo podelili dva iPhone-a?


Miha Valenčič.


Andrej Drobnič.

V sklopu tradicionalnega Margovega dogodka in ob zaključku tekmovanja študentov v razvoju mobiaplikacij smo v podjetju Marg d.o.o. organizirali predavanje na temo Mobi aplikacije — povezava spleta in mobilnega sveta. Predavanje sta pripravila Miha Valenčič (Mobitel d.d.) in Andrej Drobnič (Marg d.o.o.). Dogodek se je zgodil v prostorih podjetja Marg d.o.o. na Tržaški 515 v sredo, 27. 2., med 16:00 in 18:00.

Kratek povzetek predavanja:

Živimo v informacijskem svetu, kjer smo obdani s kopico interaktivnih naprav za prikaz informacij: od raznih mobilcev, dlančnikov, osebnih računalnikov, do televizorjev in ročnih ur. Razvijalci mobilnih aplikacij zato želimo, da bi le-te delovale na vsej tej množici naprav in hkrati izkoriščale specifične zmožnosti posameznih naprav.

Na Margovem dogodku smo na primeru platforme Pla.NET predstavili, kako vam lahko platforma pri tem pomaga in hkrati rešuje še druge probleme, ki jih razvijalci srečujemo na poti od informacije do mobiaplikacije.


Zmagovalca in glavni organizator.


Drugouvrščena.

Poleg predavanja smo zaključili tekmovanje študentov v razvoju mobiaplikacij. Najboljši ekipi sta predstavili svoje izdelke. V izenačenem boju je zmagala ekipa v sestavi Peter Karlovšek in Kristjan Horaeau. Zmagovalca sta si prislužila vsak svoj iPhone. Drugo mesto sta zasedla Andrej Slapnik in Slavko Žitnik, ki sta prejela iPod-e. Čestitke!


Udeleženci.


Pogostitev.

Seveda smo si po dogodku privoščili še pogostitev in zbirali ideje za temo na naslednjem Margovem dogodku…

Več o podjetju Marg d.o.o. na www.marg.si.

Na vrh strani. | H kazalu. | Imate vprašanje ali komentar?